WM

Svar på kommentar: Pellobello djurpolicy


Hej!
Igår berättade jag om min jacka som jag har köpt från Pellobello och det tog inte lång tid innan någon anonym skickade iväg en kommentar om att det är fel mot djuren och hur fel det var att jag stöttade detta.
Jag tog tag i saken och mejlade direkt Pellobello för att få reda på deras djurpolicy. Detta är svaret som jag fick av Pellobello:

"Hej och tack för ditt mail!
Jackan är gjord av fjädrar som är AVRAKADE från strutsen. Det finns också en annan typ av längre fjädrar, som är plockade från strutsen men dessa används inte i denna typ av jacka. Detta gör inte ont för strutsen, men kanske det känns lite obehagligt när den står stilla under rakningen. Du kan jämföra det med att raka ett får. Inom 8-10 månader, så har fjädrarna vuxit ut igen.

Vi äger inte några strutsar själva eftersom Sverige är för kallt för att ha rakade strutsar utomhus. Vi köper fjädrarna, så vi kan inte övervaka hela processen i detalj."

Jag förstår om du fortfarande tycker att det är fel att använda djuren i det syftet att göra en jacka och det instämmer jag med till en viss del. Men samtidigt håller detta på världen över och så länge märket jag köper från har en djurpolicy då djuren inte lider tycker JAG att det är okej att köpa.

Detta är självklart vad JAG tycker och det är fullständigt okej att tycka annorlunda, men tänk på att det inte är fel att ha en åsikt och ingen har rätt eller fel!

3 mars 2016 07:57 | M |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas