WM

Kategori: M

Svar på kommentar: Pellobello djurpolicy


Hej!
Igår berättade jag om min jacka som jag har köpt från Pellobello och det tog inte lång tid innan någon anonym skickade iväg en kommentar om att det är fel mot djuren och hur fel det var att jag stöttade detta.
Jag tog tag i saken och mejlade direkt Pellobello för att få reda på deras djurpolicy. Detta är svaret som jag fick av Pellobello:

"Hej och tack för ditt mail!
Jackan är gjord av fjädrar som är AVRAKADE från strutsen. Det finns också en annan typ av längre fjädrar, som är plockade från strutsen men dessa används inte i denna typ av jacka. Detta gör inte ont för strutsen, men kanske det känns lite obehagligt när den står stilla under rakningen. Du kan jämföra det med att raka ett får. Inom 8-10 månader, så har fjädrarna vuxit ut igen.

Vi äger inte några strutsar själva eftersom Sverige är för kallt för att ha rakade strutsar utomhus. Vi köper fjädrarna, så vi kan inte övervaka hela processen i detalj."

Jag förstår om du fortfarande tycker att det är fel att använda djuren i det syftet att göra en jacka och det instämmer jag med till en viss del. Men samtidigt håller detta på världen över och så länge märket jag köper från har en djurpolicy då djuren inte lider tycker JAG att det är okej att köpa.

Detta är självklart vad JAG tycker och det är fullständigt okej att tycka annorlunda, men tänk på att det inte är fel att ha en åsikt och ingen har rätt eller fel!

Pellobello

Halloj!
Denna jacka räddade bokstavligen mitt humör idag, jag är såå nöjd! Hade nämligen största besvikelsen när jag skulle hämta ut två paket i stan men hade glömt mammas legitimation hemma så jag fick åka hem igen... Kom sedan på att Pellobello jackan hade kommit så jag sprang till affären och hämtade ut den haha! Är mer än nöjd med denna, dessutom hade Pellobello väldigt snabb leverans vilket jag gillar!
Jag bär storlek M

Update

Hejhej!
Nu är jag äntligen frisk (!!!) vilket betyder att jag kan rida igen också, som jag har längtat! Ikväll skall jag rida i ridhuset ett dressyrpass med fokus på längningar och tempoväxlingar för att få honom som ett gummiband. Det underlättar väldigt mycket sedan i hoppningen om man känner att man ligger lite långt ifrån, eller lite nära, att då snabbt kunna korrigera det genom att lägga på galoppen eller att korta den!
Men innan det skall jag göra matte då jag har ett såntdär jobbigt prov nästa vecka. Ännu jobbigare är det när man är sämst i världen på matte hehe..
Hejsvejs!

Tory Burch

Heeej!
Har letat runt lite efter en crossbody bag och har äntligen hittat en som jag tycker är helt perfekt! Älskar guldkedjan och att man kan ta av den och använda väskan som en clutch.
Rådhuset - 3000kr

Sladden

Heej!

Igår red jag på ponnyn som jag tidigare har nämnt. Jag rider honom kontinuerligt numera och tanken är att vi ska värma upp och bara se hur han är på tävlingplatser genom att hoppa en pay and jump i mars! Hittills har vi bara ridit dressyr där han är oerhört välriden och kan de flesta rörelser. Igår blev det galoppombyten och att rida på yttertygeln som stod på schemat. Han verkar vara riden väldigt mycket på innerhanden och har därför lite svårt för att vända för ytter vilket gör att det blir svårt att göra skänkelvikningar, volter, mindre volter och sen piruetter (senare projekt). 

Ikväll ska jag rida Sladden (ponnyn) igen och sen blir det faktiskt en himla massa plugg att göra. Hörs!

Kenzo

Dessa skor är verkligen ett MÅSTE till sommaren! Vill ha i blått och orange, en lite stilren och en lite somrig.

Februaris

Februari

Då var det snart dags för min första lön (!!). Som många av mina kompisar vet har jag som en "to buy-list" för varje månad och denna månad är det detta som står på listan. Klänningen och skorna kanske är lite för tidigt på året att köpa men det var faktiskt 50% på båda skorna och klänningen är från Zara vilket betyder att den kommer ta slut innan man hunnit blinka. En crossbody-bag från Tory Burch och "isbjörnsjackan" som jag brukar kalla den från Pellobello i färgen Ash Grey. Sen sist men inte minst behöver jag faktiskt en träningsväska nu när jag kommer igång med träningen igen. Man får inte plats med skor, kläder, shaker osv i en vanlig väska!

Lazy days

/Bilder från några dagar sedan då vi var i Stockholm/

Hejhej! Är hemma och är sjuk igen som vanligt och denna gång blir jag dock lite orolig att jag inte skall hinna bli frisk innan min operation som jag skall göra nästa tisdag. Då skall vi operera bort mina halsmandlar så det kanske bil slut på eländet!

Hade verkligen mysigaste helgen hos Evelin i fredags då hon, jag Wilma och Elsa körde Just dance och bara hade jätteroligt. Sen på lördagen jobbade jag och träffade sen Clara! Härdade mig genom söndagens jobb trots 1 h sömn och feber. Somnade klockan 19 och vaknade vid 00 då jag somnade om igen så trött var det rätta ordet.

Nu skall jag skriva klart lite svenskauppsats och sen plugga matte. Hejsvejs!